fbpx

Професионални срещу непрофесионални кредитни консултанти.

Професионални срещу непрофесионални кредитни посредници

Професионални срещу непрофесионални кредитни консултанти. Има ли глоби за непрофесионалните консултанти и какви са те?

Убедили сме се, че най-добрата реклама е доволния клиент. Затова ние, професионалните кредитни консултанти оставяме нашата работа да говори сама за себе си.

За разлика от нас, непрофесионалните съветници използват всеки удобен момент да предложат услугите си. Няма значение дали става въпрос за отговарянето на запитване на човек в социалните мрежи, което не е свързано с тяхната работа или предлагането на приятели и познати.

Затова ние Ви съветваме винаги да търсите препоръки.

Много често ни се е случвало да ни се обадят клиенти и да кажат, че искат да получат същия кредит като на човека, който ни е препоръчал.

Как можете да проверите кредитния консултант?

Проверете в сайта на БНБ секция кредитни посредници. В тях можете да видите от колко време е регистриран и упражнява своята дейност.

Ние от Арена Консулт имаме над 10 годишен опит и сме преминали през многобройни ситуации и казуси. Не е важно дали кредитния консултант има екип от 100-150 човека. Важно е екипът, който ще Ви обслужи да работи с душата си, да се обединени от една и съща ценностна система. Да притежават честност, коректност, конфиденциалност, дисциплина и взаимопомощ.

Кредитните консултанти сравняват ябълки с ябълки, т.е те сравняват един и същи кредит в различни банки. Обръщат внимание какви са плюсовете и минусите за всяко предложение при равни други условия. След това сравняват и оферти със и без застраховка живот за еднакъв период. Тук е много важно и да разбират значението на ЗЖ, кога е необходима и какво покрива.

Съветваме Ви да проверите и кредитният консултант обвързан ли е и с колко банки работи.

Все по-често чуваме от нашите колеги в банките, че предпочитат да да работят с нас. Причините са, че с кредитен консултант сделката е структурирана, а клиентът не е подведен. В повечето случай всички параметри са уточнени предварително.

Освен това, те открито недоволстват от непрофесионалисти поради некомпетентността, която не само демонстрират, но и гордо заявяват.

Рискът да се работи с непрофесионалисти е огромен, защото една заблуда и неправилно решение може да Ви струва много скъпо – хиляди левове. Непознаване на банковия пазар и предлагане на продукти, които очевидно не са Вас може да Ви струва проваляне на сделка и загуба на капаро.

Какви глоби грозят непрофесионалните кредитни консултанти?

В закона за кредитите на недвижими имоти на потребители ясно и точно е записано кой им право да бъде КРЕДИТЕН ПОСРЕДНИК.

В него са посочени и глобите за физически лица и юридически лица, който са доста солидни.

Въпросът е кога тези глоби ще станат факт.

Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро сърфиране. Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки от наша страна.