Възможно ли е българи работещи в чужбина да теглят кредит от България?

Все повече българи работещи в чужбина търсят възможности за финансиране от българските банки с цел покупка на недвижим имот за инвестиция или подсигуряване на пенсионни години. Много от сънародниците ни ,които живеят в чужбина и искат да закупят недвижим имот с кредит отлагат тази покупка защото не са наясно с процеса. Вече няколко години ние в Арена Консулт помагаме на българи работещи в чужбина да получат кредит от банка в България, за имот в България. За нас процедурата е отработена и имаме десетки сключени сделки с българи работещи в Германия, Англия, Холандия, Австрия, САЩ, Канада и Мексико.

Преди да изтеглите кредити задавали ли сте си някои от тези въпроси?

ipotechen kredit za balgari raboteshti v chuzhbina 101

Искате ли да знаете, че има банки в България, които кредитират българи работещи в чужбина да закупят недвижим имот в България ?

Интересно ли ви е да научите условията за финансиране и необходимите документи при Българи работещи в чужбина?

Ценно ли е за вас някой да движи процеса по одобрение на кредита и покупка на имота без да се налага да идвате в България?

Ценно ли е за вас преди да изберете имот в България да знаете за каква сума и при какви условия ще получите кредит?

Интересно ли ви е да знаете какво самоучастие ви е необходимо?

Бихте ли искали да знаете точно какъв тип имоти финансират банките завършен или в строеж?

Искате ли да знаете с доходи от фирма в чужбина дали можете да получите кредит за покупка на имот в България?

Искате ли да знаете коя банки и при какви условия отпуска кредит з българи работещи в чужбина без съдлъжник , а само с лице за контакт?

Интересно ли е за вас да знаете как от разстояние може да финализираме сделката и да станете собственик на имота без да се прибирате в България и да правите излишни разходи по пътувания?

Заявете кратка опознавателна безплатна среща, на която ще се запознаем със ситуацията ви и като резултат от нея вие ще получите

 • Сравнителен анализ на банковите оферти на разбираем език, за да вземете информирано решение
 • Ясна информация за избора си на кредит от водещите банки у нас
 • Ще спестите време и разходи за прибирането си в България.
 • Ще спестите пари от лихви и допълнителни продукти
 • Съдействие през целия процес на кредитната сделка и последващо обслужване
 • И най-важното, услугите на Арена Консулт са БЕЗПЛАТНИ за клиентите ни!
заяви безплатна консултация

Кандидатстването за ипотечен кредит се случва в 3 лесни стъпки

Много хора които живеят в чужбина, споделят, че се притесняват, колко време ще трябва да отсъстват от работа, мислят ,че трябва да са в България през целия процес. Страхуват се ,че процесът е бавен и може да изгубят капарото, не знаят какви са необходимите документите,

В Арена Консулт всичко се случва в 3 лесни стъпки!

Искате ли да разберете как клиентите на Арена Консулт преминават процедурата по кандидатстване?

 • Първоначална консултация, в която да ни споделите Вашите нужди, желания, възможности, за да можем да бъдем максимално полезни
 • След като имате всички оферти и ви предоставим сравнителен анализ  избирате най-изгодния за вас кредит съобразен с вашите нужди.
 • Съдействаме за покупка на имот с нашите брокери от екипа.
 • Помагаме в набора на документи,съдействаме за проверка на историята на имота
 • Входираме предложението и ви съдействаме от разстояние за попълване и набавяне на документите.
 • Контролираме спазване на сроковете по процедурите и съдействаме за бързо разглеждане.
 • Своевременно уведомяване за окончателното решение на банката, съгласуваме на допълнителните условия поставени от банката (ако има такива) и съдействаме при усвояване на кредита
 • Помагаме в сключване на необходимите застраховки съгласно изискванията на Банката, при възможно най-добрите условия на пазара
 • Предлагаме последващо съдействие и консултации по обслужване на кредита
 • Консултации за други финансови продукти

И най-важното, услугите на Арена Консулт са БЕЗПЛАТНИ за клиентите ни!

заяви безплатна консултация
ипотечeн кредит за покупка на имот
ипотечeн кредит за покупка на имот

Отзиви

Kазвам се Момчил Петров и живея в Австрия.

С Мария Йорданова се запознах по препоръка на нейни доволни клиенти тъй като смятах да инвестирам в имоти и не бях наясно с реда на отпускане на ипотечни кредити, когато работиш извън България. Освен доходите в чужбина, съпругата ми беше по майчински с второто ни дете и това още повече ме притесняваше дали ще ме одобрят за кредит.

След а като се свързахме с Мария тя ни разясни подробно какви документи да приготвим и след като се прибрахме в България започнахме работа по първия кредит през 2017 година. Не беше лесно да намерим банка, която не иска съдлъжник в България и да ни даде добри условия.

С помощта на Мария се справихме, получихме това което ние искахме като условия и купихме имота. Започнахме да го отдаваме под наем и да генерираме приход. Придобихме смелост и през 2019 година купихме още един имот с кредит отново с помощта и съдействието на Мария.

Ще препоръчвам винаги Мария Йорданова от „Арена-консулт“ ЕООД ,както и го правя на мои приятели и близки които имат нужда от кредит ,защото не се съмнявам в нейния професионализъм и коректност.

За обратна връзка може да ми пишете на имейл….

Момчил Петров / Facebook

Казвам се Десислава Митева и работя в Германия.

С Мария Йорданова се свързах по препоръка, защото исках да закупя имот в България с кредит, но не знаех пътя и документите, както и не познавах пазара на кредити.

Благодарение на нея освен ,че получих ценни съвети, спестих време /защото получих ясни насоки какви документи трябва да приготвя, нямах време в отпуската си да обикалям по банки и тя беше договорила условията. Спестих пари защото получих много добро предложение за финансиране в което имаше и безплатна застраховка имот за целия срок на кредита. Искам да отбележа, че услугите на Арена-консулт са безплатни ,какво по хубаво от това. Наскоро се чухме отново защото и партньорът с който живея желае да ползва нейните услуги и съдействие за ипотечен кредит .

Препоръчвам Мария Йорданова от „Арена-консулт“ защото безплатната им услуга ми спести ,време , нерви и пари.

Десислава Митева / Google

Казвам се Рангел Стефанови работя в Германия. Свързах се Мария Йорданова по препоръка, защото исках да закупя дом за семейството си в България ,но нямах представа какви документи трябва да подготвя и какви са условията.

Имотът, който си харесахме беше на акт 14 и разбрахме, че банките не финансират българи работещи за незавършен имот. Но нанас ни хареса точно този имот като цена, местоположение, разпределение.
Мария Йорданова успя да убеди колегите си от една от банките с които работят да разгледат кредита по изключение и успя да защити сделката на възможно на-добрите условия на пазара.

Най-важното е ,че кредита го работихме по време на Ковид ситуацията и поради локдаун в Германия, работата ни беше изцяло онлайн и по телефона. С нейна помощ и съдействие адвоката на банката изготви пълномощно на наш близък ,което ни зверихме в консулска служба и изпратихме по куриер, който да ни представлява по сделката и за пред банката и ние реално в банка в България не стъпихме, а имаме мечтания дом.

Препоръчвам горещо Мария Йорданова, защото освен по работата с кредита пое комуникацията и със строителя. Спести ни време тъй като нямаше как да си дойдем в България, пари защото и при нормална ситуация всяко идване в България е пари и много нерви в комуникацията с банките и строителя и всичко това безплатно.

Препоръчах Мария на семейството си и сестра си. Препоръчвам я на всеки защото се убедих в нейният професионализъм и компетентност.

Рангел Стефанови / Facebook

Казвам се Ася Асенова и живея със семейството си в Германия.
За мен Мария Йорданова е жената, която сбъдна моята мечта.
През една от отпуските си през 2021 си харесахме къща в родния ми град Варна.

Ситуацията беше много заплетена защото върху къщата имаше запор, ние доказваме доходи от чужбина, разполагахме с малко време ,продавачите бързаха заради запора, аз имах и личен проблем с роднина , което беше проблем за евентуален кредит. По всичко личеше, че имам минимални шансове за кредит, но аз толкова харесах тази къща, това беше моята мечта като място и квадратура и в този момент моя приятелка ми препоръча Мария Йорданова от „Арена-консулт“ като професионалист.

Започнахме работа Мария и управителката на банката, която ме финансира бяха до мен през целия процес тъй като запора върху къщата трябваше да бъде заличен. Освен къщата си получих и изгодна оферта за ипотечния си кредит.

Мария Йорданова сбъдна мота мечта за дом като бонус към сбъдване на мечтата ми беше, че услугата през целия процес на консултиране и съдействие беше безплатна.

С благодарност я препоръчвам на всеки, който има нужда от кредит за покупка на мечтания дом.

Ася Асенова / Facebook

Казвам се Диди Илич и живея от 20 годни в Канада. По време на пандемията се прибрах и реших, че искам да изтегля ипотечен кредит. Оказа се голямо приключение защото в България не познават законодателството в Канада по отношение на доходите ми. Не знаех, че в пандемията банките са ограничили финансирането на българи които работят в чужбина. Моя приятелка ми препоръча Мария Йорданова като кредитен консултант и започна приключението ни заедно

Заради стара семейна история получих отказ от една банка, но Мария намери възможност на още едно място, където по изключение гледаха предложението слава богу се случи одобрението. Заминах за Канада и се върнах с подарък за Мария , за да поднеса своите благодарности
Препоръчвам Мими като професионалист, който не се отказва лесно.

Диди Илич / Google

Нашите партньори