Какво представлява ипотечният кредит за покупка на имот?

Ипотечният кредит за покупка на имот за граждани е обезпечен с ипотека върху жилищен или не жилищен недвижим имот, предоставя възможност за дългосрочно ниско лихвено финансиране. Ипотечният кредит за покупка на имот е обезпечен с ипотека върху недвижим имот. Това е възможно най-ниско лихвеното дългосрочно финансиране. Най-често ипотечният кредит е целеви т.е за покупка на недвижим имот. Процентът на финансиране е от 70 до 85% от пазарната оценка в зависимост от вида и местоположението . Най-дългият срок е 35 години. Най-важните условия за отпускането му са добра кредитна история, наличие на необходим доказуем доход и необходимо само участие.

Задавали ли сте си тези въпроси и важен ли е отговорът им?

 

 • Ценно ли е за вас да спестите пари от лихви и такси?
 • Искате ли да знаете подводните камъни при кредита, например наказателните такси при просрочие?
 • Ценно ли е да знаете ,че условията при финансиране на тухла и панел се променят?
 • Искате ли някой на разбираме език да ти обясни сложната терминология като ГПР и РЛП и да ви обясни колко са важни.
 • Важно ли е за вас да знаете кои точки от общите условия на банките засягат условията по вашия кредит и къде да гледате?
baner arena consult 03

Заявете безплатна среща на която ще се запознаем със ситуацията ви и като резултат от нея вие ще получите:

 • Сравнителен анализ на банковите оферти на разбираем език, за да вземете информирано решение
 • Ясна информация за избора си на кредит от водещите банки у нас
 • Ще спестите време и усилия от обикаляне по банки.
 • Ще спестите пари от лихви и допълнителни продукти
 • Съдействие през целия процес на кредитната сделка и последващо обслужване
 • И най-важното, услугите на Арена Консулт са БЕЗПЛАТНИ за клиентите ни!
заяви безплатна консултация

Кандидатстването за ипотечен кредит за покупка на имот се случва в 3 лесни стъпки

Много хора споделят, че процесът при кандидатстване е бавен, обикалят от банка в банка, не разбират как се сравняват офертите, не са наясно с документите, не знаят за колко време ще бъдат одобрени и се притесняват да не загубят капарото си и да изпуснат имота.

В Арена Консулт всичко се случва в 3 лесни стъпки!

ЗА КАКВО МОЖЕ ДА РАЗЧИТАТЕ НА НАС / АРЕНА КОНСУЛТ КОГАТО ПРЕМИНАВАТЕ ПРЕЗ ПРОЦЕДУРАТА ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ?

 • Първоначална консултация, в която да ни споделите Вашите нужди, желания, възможности, за да можем да бъдем максимално полезни
 • След като имате всички оферти и ви предоставим сравнителен анализ  избирате най-изгодния за вас кредит съобразен с вашите нужди.
 • Съдействаме за покупка на имот с нашите брокери от екипа.
 • Помагаме в набора на документи, съдействаме за проверка на историята на имота
 • Контролираме спазване на сроковете по процедурите и съдействаме за бързо разглеждане.
 • Своевременно уведомяване за окончателното решение на банката, съгласуваме на допълнителните условия поставени от банката (ако има такива) и съдействаме при усвояване на кредита
 • Помагаме в сключване на необходимите застраховки съгласно изискванията на Банката, при възможно най-добрите условия на пазара
 • Предлагаме последващо съдействие и консултации по обслужване на кредита
 • Консултации за други финансови продукти

И най-важното, услугите на Арена Консулт са БЕЗПЛАТНИ за клиентите ни!

заяви безплатна консултация
ипотечeн кредит за покупка на имот
ипотечeн кредит за покупка на имот

Отзиви

След многократни безуспешни опити от моя страна да изтегля кредит попаднах на правилния консултант Арена-консулт.

Помощта на Мария Йорданова ми осигури не само да изтегля ипотечен кредит, но и възможност да рефинансирам при много по –добри условия в друга банка.

Услугите на Арена-консулт ми спестиха средства които да използвам за други цели.

Пламен Петров / Facebook

Искахме с приятелят ми да закупим имот с ипотечен кредит без да имаме необходимото самоучастие. Не бяхме наясно как може да се случи.

Докато се лутахме по банки, наши приятели доволни клиенти ни препоръчаха Мария Йорданова от Арена-консулт.

Мария ни обясни, че има възможност, но това крие своите рискове и е много важно какъв имот ще изберем. Човек от екипа на Арена-консулт Веселка Иванова, брокер успя да намери имот по нашите желания и възможности.

С помощта на двете дами имаме мечтания дом на невероятно изгодни условия.

Препоръчваме горещо екипа на Арена-консулт

Аделина Борисова / Google

Приятелството ми с Мария Йорданова започна в далечната 2014 когато имах нужда да получа финансиране на акт 14 за няколко имота.

Преди нашето запознанство кредитът ми беше отказван няколко пъти, но с нейна помощ намерихме правилната банка, възможно най-добрите и изгодни условия за мен.

Тази сделка беше начало и на нашето приятелство. В годините многократно моето семейство използва услугите на Арена-консулт за нови ипотечни кредити и за рефинансиране.

Препоръчвам Мария Йорданова първо като отговорен и добър човек и след това като безупречен специалист .

Галя Тонкова / Facebook

Бих препоръчала Арена Консулт с две ръце! Не съм си представяла, че покупка на имот може да е толкова лесен процес с помощта на Мария!

Нейната подкрепа, бързина, ангажираност и съвети, както и съвместна и работа с банките и инвеститора, ми спести ценно време и рискове! Хиляди благодарности!

Таня Христева / Facebook

Мария Йорданова от „Арена-консулт“ ЕООД е изключителен професионалист и човек, който много ни помогна при покупката на недвижим имот тази година. Без нея не само нямаше да успеем да сключим сделка, но нямаше и да получим благоприятните за нас условия.

Мария познава банковия пазар и условията на банките, което ни спести много усилия и време. Нейната мрежа с контакти улесни работата по кредита и отново ни спести много време и усилия. Безценна е!

Огромно благодаря!

Силвия Петрова / Google

Безкрайно съм благодарна на Мария Йорданова – за вниманието, съдействието и улеснението по време на целия процес от началото до края на моята ипотечна сделка, а дори и след това. Бързина, компетентност, търпение са характерни думи за нейната работа. Времето което ми спести беше безценно.

Мечтите се сбъдват с дори от разстояние!

Dessislava Dilovska / Facebook

Препоръчвам професионалният екип на „Арена-консулт“ ЕООД , по конкретно Мария Йорданова! Тя ми помогна да придобия имот, които беше моя мечта, но имаше проблем. Нейните съвети и контакти ми помогнаха да взема правилното решение и сега имам невероятната къща с кредит, който изплащам с лекота.

Във всеки един момент в който се колебаете за избора на банка и т.н. за някаква финансова услуга, Мария Йорданова и нейният ще Ви насочат в най-правилната посока и ще Ви осигурят най-добрите условия!

Десислава Стилиянова / Facebook

Нашите партньори