fbpx

Как да изтеглим ипотечен кредит за дом с доход от чужбина?

Рефинансиране на ипотечни кредити. Обединяване на кредити.

Как мечтата да стане реалност? Вижте специалната блог статия, която подговтивхме: Как да изтеглим ипотечен кредит за дом с доход от чужбина?

Преди да изтеглите кредити задавали ли сте си някои от тези въпроси?

  • Искате ли да знаете, че има банки в България, които кредитират българи работещи в
  • Интересно ли ви е да научите условията за финансиране и необходимите документи при Българи работещи в чужбина?
  • Ценно ли е за вас някой да движи процеса по одобрение на кредита и покупка на имота без да се налага да идвате в България?
  • Ценно ли е за вас преди да изберете имот в България да знаете за каква сума и при какви условия ще получите кредит?
  • Интересно ли ви е да знаете какво самоучастие ви е необходимо?
  • Бихте ли искали да знаете точно какъв тип имоти финансират банките завършен или в строеж?
  • Искате ли да знаете с доходи от фирма в чужбина дали можете да получите кредит за покупка на имот в България?
  • Искате ли да знаете коя банки и при какви условия отпуска кредит з българи работещи в чужбина без съдлъжник , а само с лице за контакт?
  • Интересно ли е за вас да знаете как от разстояние може да финализираме сделката и да станете собственик на имота без да се прибирате в България и да правите излишни разходи по пътувания?
Все повече българи, работещи и живеещи в чужбина, търсят кредит от българските банки с цел инвестиция в имот.
И ако се питате дали можете да изтеглите ипотечен кредит с доход от чужбина, твърдо казваме – да, можете. Можете да получите кредит от българска банка, дори ако живеете в чужбина.

Но какви са особеностите?

Необходими Документи и Акт 16
Необходимите документи за доказване на доход и социален статус могат да бъдат обезпечени безплатно от нас в Арена Консулт.
Когато избирате имот, който да разглеждате в България, важно е той да е на Акт 16. Банките отпускат кредити само за имоти със завършен Акт 16.
Арена Консулт се гордее с успеха да договори кредитиране на българин, работещ в Мюнхен, на Акт 15. Този случай демонстрира значението на големия социален статус и как той може да влияе на одобрението на кредита.
Самоучастие и Пълномощно
Важно условие за кредитиране на българи в чужбина е, че банките отпускат част от стойността на имота. Повечето банки предоставят кредити в размер на 70-80% от пазарната оценка на имота, което означава, че трябва да имате самоучастие.
Самоучастието обикновено е между 20-30% от стойността на имота.
Онлайн Кандидатстване
Ние твърдо казваме – да, може да кандидатствате онлайн. Ще ви предоставим онлайн съдействие през целия процес, от кандидатстване до финализиране на сделката и получаването на кредита.
Някои банки дори предлагат изцяло онлайн кандидатстване и получаване на кредита. За тази цел, ние осигуряваме видео връзка за вашата идентификация пред банката, както и видео портал.
Съдлъжници и Лица за Контакт
Голяма част от банките изискват съдлъжник по кредита – това е друга важна особеност при финансирането на българи, работещи в чужбина.
Съдлъжниците могат да бъдат майка, баща, пенсионер или други лица. Някои банки изискват лице за контакт, което да отговаря на съотношението дълг – доход.
Зависи от социалния ви статус, професията ви, от колко години сте в чужбина. Ако работите като програмист, ИТ специалист, лекар, медицинска сестра. Професии, които сме имали в нашия опит – можем да се преборим да няма съдлъжник, а лице за контакт.
Кои сме ние?
valentina yordanova arena consult 1
Арена Консулт ЕООД е една от първите лицензирани агенции за кредитно консултиране от Българската народна банка (БНБ). Компанията ни се гордее с дългогодишен опит и предоставя висококачествени услуги в областта на кредитното консултиране.
Г-жа Мария Йорданова, управител на Арена Консулт, е човек с богат предприемачески опит и експерт в областта на финансите. Тя участва активно в множество обучения и събития, за да гарантира, че клиентите на Арена Консулт получават най-доброто съдействие и съвети.
От 2009 година до днес, нашите кредитни консултанти са помогнали на над 1300 души да получат най-изгодния за тях кредит, съобразен с техните нужди и възможности.
Арена Консулт присъства не само във всички големи градове в България, но и в Германия, и Англия, където сме на разположение на нашите клиенти с професионално и персонализирано обслужване.
Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро сърфиране. Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки от наша страна.