fbpx

Какво се случи на уебинара „Въпроси и отговори за ипотечен кредит с доход от Англия?“

mariya yordanova arena consult

На 23 май 2024 г. Арена Консулт организира уебинар на тема “Как може с доход от Англия да си купим имот в България с ипотечен кредит?” Вижте как премина уебинара тук.

Събитието предизвика голям интерес сред българите, живеещи и работещи в Англия, а освен тях, се включиха и зрители от Германия. В този уебинар, участниците имаха възможността да получат ценна информация относно изискванията, особеностите, документацията и процедурата по изтегляне на ипотечен кредит с доход от чужбина.

Защо организирахме уебинара и как той помогна на зрителите?

Основната цел на уебинара беше да информира българите, които работят в чужбина, за възможностите да закупят имот в България чрез ипотечен кредит. Водещи на събитието бяха Мария Йорданова – управител на Арена Консулт и Светла Чолакова – представител на Арена Консулт за Англия. Те предоставиха подробна и експертна информация относно необходимите документи, процедурите и специфичните изисквания на банките, както и много други полезни съвети и информация за покупката на имот с кредит, с доход от Англия.

Обсъдиха се  също и често срещаните предизвикателства, и решения при кандидатстването за ипотечен кредит с доход от чужбина.

Сред ключовите теми и най-често задавани въпроси на уебинара бяха:

  • Има ли разлика при лихвите за българи работещи в Англия и България?
  • При какви условия, самоосигуряващите лица могат да получат финансиране от Англия?
  • Какви са необходимите документи за кредит, които трябва да бъдат предоставени?
  • Необходимо ли е самоучастие?
  • Какъв е процента на финансиране?
  • За какво трябва да се внимава при покупка на имот в строеж или на зелено?
  • Какви са тенденциите на пазара на недвижими имоти?

Специалистите от Арена Консулт дадоха подробни отговори на тези въпроси, както и на всички въпроси зададени от зрителите.

Отзвукът от уебинара “Как може с доход от Англия да си купим имот в България с ипотечен кредит?” е изключително голям!

Над 90 човека се включиха в онлайн събитието, което продължи близо 2 часа. Интересът беше много голям, като зрителите имаха множество въпроси относно изискванията, документацията и процедурата по изтегляне на ипотечен кредит. Участниците се включиха активно в дискусиите и задаваха въпроси свързани с конкретни казуси и лични ситуации.

В уебинара взеха участие не само зрители от Англия, но и от Германия, което показва широкия интерес към темата сред българите, живеещи в различни части на света. Този уебинар беше третият по ред, организиран от Арена Консулт за българите в Англия, и затвърди позицията на компанията като водеща в предоставянето на консултации и съдействие при ипотечно кредитиране за българи в чужбина.

Какво важно предстои в Арена Консулт?

След успешното провеждане на уебинара, Арена Консулт планира да организира и събитие на живо в Лондон на 8 и 9 юни 2024 г. Това събитие ще предостави възможност на българите, живеещи в Англия, да получат информация за това как могат да изтеглят ипотечен кредит с доход от чужбина и какви са изискванията и спецификите за кредитиране.

Личното участие и взаимодействие с експертите от Арена Консулт ще помогне на участниците да получат по-подробна и конкретна информация, съобразена с техните индивидуални въпроси. Необходима е предварителна регистрация за събитието тук: https://arenaconsult.bg/vaprosi-i-otgovori-za-kredit-s-dohod-ot-angliya-sreshta-na-zhivo-v-london-na-8-06/

 

Уебинарът “Как може с доход от Англия да си купим имот в България с ипотечен кредит?” беше значимо събитие за българите в чужбина, които искат да инвестират в недвижим имот в родината си. Арена Консулт успешно предостави необходимата информация и подкрепа на своите участници, демонстрирайки своята експертност и ангажираност към клиентите си.

Събитията, организирани от Арена Консулт, продължават да бъдат ценен ресурс за българите, търсещи професионална помощ и съвети в областта на ипотечното кредитиране.

Не отдавна на 13.04.2024г. бяхме част от събитието на Bulgaria Wants You в Берлин

Не пропускайте следващите събития на Арена Консулт и се възползвайте от възможността да получите експертна помощ за изтегляне на ипотечен кредит с доход от чужбина. Вашата мечта за собствен дом в България е постижима с правилната информация и подкрепа!

Свържете се с нас, ако и вие живеете в чужбина и искате да закупите дом в България!

 

Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро сърфиране. Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки от наша страна.