fbpx

Какви са разликите при професионални и непрофесионални кредитни посредници и за какво да внимавате? – 2 част

Професионални срещу непрофесионални кредитни посредници - част 2

Непрофесионалните кредитни консултанти са на всякъде около Вас!

В предишната публикация Ви споделихме как да ги разпознаете. Днес, продължаваме с нашата поредица и професионалните ни съвети.

Вторият ни съвет е насочен към комисионерите.

Чували ли сте някой да обещава: „Уреждам кредит и трия лошо ЦКР, срещу комисионна”. Този тип непрофесионални консултанти, могат да бъдат наречени „уреждачи срещу комисионна”. Тази комисиона може да бъде заплащане за да Ви „Изтрият ЦКР-то”.

Не се подлъгвайте! Това е грандиозна лъжа! В много случай, Вие ще си платите и ще чакате резултат от Централния Кредитен Регистър. Но тези неща не могат да бъдат изтрити като с гумичка. Не може да не си плащате кредитите, да сте забравили или да сте се разсърдили на банката и после да платите на някой „магьосник” и всичко да се нареди. Колкото и пари да дадете, няма как да се измъкнете толкова лесно от ситуацията.

Другата услуга, за която могат да Ви поискат пари е, когато теглите кредит.

Например нямате достатъчни доходи или не Ви стига оценката. Тук е важно да знаете, че ако не отговаряте на условията и срещу пари няма да получите този кредит. Това е измамна схема, която завършва с изгубени пари за Вас, които лицето, което ги е поискало ще използва за себе си.

Законът за Кредити за Недвижими Имоти на Потребители, позволява на нас – кредитните консултанти да получаваме възнаграждение и от потребителите. В този случай банката-кредитор трябва да бъде уведомена за размера им, за да ги включи в общия разход на кредита, който изчислява на потребителя. Респективно тези такси ще бъдат калкулирани и при изчислението на ГПР (годишния процент на разходите).

  • Обърнете внимание, че професионалистите получаваме възнаграждения САМО от банките, именно заради оскъпяването.
  • Не се доверявайте на „консултант”, който Ви иска комисионната си предварително, поискайте договор, проверете легитимност.
  • Това беше вторият ни съвет. Следете нашия блог, защото скоро ще продължим темата.
Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро сърфиране. Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки от наша страна.