fbpx

Истерията на пазара за имоти продължава

Истерията за имоти продължава

Все по-често чуваме „ Купувайте това е прекрасна инвестиция. Така се защитавате от инфлацията“. Инфлацията е над 20 %,купувайте, купувайте.

Свидетели сме на голяма надпревара и буквално бой за имоти.
Мнението на екипа ни е, че цари манипулация и спекулация.
Населението ни е с ниска инвестиционна култура и точно поради тази причина сме манипулирани.

Към момента всички ние купувачи и банки, и ние кредитните посредници работим, за да може голяма част от строителните компании да реализират умопомрачителна печалба, както и продавачите да продадат „залежалата“ си стока.

Нагледно, един пример.

Наши клиенти купуват имот за инвестиция.
Имотът, на който се спряха е апартамент за 130 000 евро, в който е живял клошар и е за тотален ремонт находящ се в ЕПК в квартал, който не е близо до центъра.

Допълнително към имота има и запори от общината за неплатени данъци, от топлофикация, и прочие.

За мен още в началото тази сделка беше далеч от здравия разум, защото смятайки разходите по сделката, кредита, лихвите и разходите за ремонт цената отива на 200 000 евро, буквално за нищо.
За дни докато направим оценка и структурираме сделката, други клиенти изпревариха нашите защото предложили с 10 000 евро по-висока цена и сделката ще бъде в брой. А брокера, отделно сподели: „ Не е нужно да се вдигат запорите“. Няма как да коментирам този шедьовър на продажбена култура. Факт е обаче, че нашите клиенти плакаха.

За мен, моето лично мнение, че това приключение не беше за тях, за имот с инвестиционна цел в ЕПК на кредит процента на възвращаемост не достига дори 1 %.

Уважаеми клиенти, не купувайте на всяка цена, мислете, смятайте, не взимайте решение ,което е продиктувано от манипулация, ако имате нужда от съвет и съдействие обърнете се към нас. Консултацията е безплатна!

Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро сърфиране. Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки от наша страна.