fbpx

Особености при кредитиране на българи работещи в чужбина

Кредитиране на българи работещи в чужбина

Все повече българи работещи и учещи в чужбина търсят кредит от българските банки с цел инвестиция на имот. Вече Ви информирахме, че може да изтеглите кредит от българска банка, ако живеете в чужбина, но какви са особеностите?

  1. Първо са необходими документи, с които да докажете доход, социален статус и за, които ние в Арена Консулт ще ви съдействаме безплатно.
  2. Имайте предвид, когато търсите имот, идвате за оглед в България – той да бъде на Акт 16. Защото банките отпускат кредит само на акт 16!

    В Арена Консулт се гордеем изключително много, че успяхме да договорим кредитиране на българин работещ в Мюнхен на акт 15.Който имаше голям социален статус, и, което бе съществено за отпускане на кредита.

  3. Друго важно условие за кредитирането на българите в чужбина е, че банките отпускат една част от стойността на имота. В повечето случаи банките отпускат 70-80% от пазарната оценка на имота, което означава, че трябва да имате самоучастие и да сте подготвени за него. Самоучастието е между 20-30 %.Друг важен въпрос, който често ни задавате е може ли онлайн да се кандидатства.
  4. Ние твърдо казваме -Да. Ще Ви съдействаме онлайн по време на целия процес до финализиране на сделката и получаването на кредит.

Някои банки допускат изцяло онлайн кандидатстване и получаване на кредита.
За целта ние осигуряваме видео връзка, за да Ви идентифицира банката, както и видео портал.

Ако няма да сте в България по време на сделката и получаването на кредита може да направите пълномощно. Важно е да отбележим, че то трябва да бъде с разпоредбите на българското законодателство и спрямо изискванията на юриста на банката. Пълномощно може да се направи и в Консулска служба в съответната държава.

Голяма част от банките, които финансират искат съдлъжник по кредита – друга важна особеност при финансирането на българи работещи в чужбина.

Може да е майка, баща, пенсионер. А някои банки търсят някой да отговаря да отговаря на съотношението дълг – доход.

Някои банки пък ще поискат лице за контакт.

На някои клиенти съдлъжници им стават техните родители, сигнал, че техните деца ще върнат парите, че имат доверие на децата.
Всичко зависи от социалния статус и професията ви, от колко години сте там. Ако работите като програмист, ИТ специалист, лекар, медицинска сестра. Професии, които сме имали в нашия опит – можем да се преборим да няма съдлъжник, а лице за контакт.

Ако сте решили да теглите кредити, не знаете какви са изискванията, документите, подводните камъни – помислете, свържете се с Арена Консулт.

Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро сърфиране. Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки от наша страна.