fbpx

Финансират ли банките кредити на българи работещи в чужбина?

Кредит българи работещи в чужбина

Ако работите в чужбина и се интересувате от кредит в България, то този материал е за Вас. От него ще научите финансират ли банките кредити на българи работещи в чужбина?

Вече няколко години – ние в Арена Консулт съдействаме на българи работещи в чужбина да получат кредит от банка в България, за имот в България. За нас процедурата е отработена и имаме десетки сключени сделки с българи работещи в Германия, Англия, Холандия.

Спестяваме Ви време, пътуване до България – като правим всичко онлайн.

Трябва да отбележим, че не всички банки финансират подобни кредити, но повечето на пазара – да!

Друго важно за финансирането на българи работещи в чужбина е, че няма разлика в нивата на лихвите, както имаше преди години. Някои банки имаха различни нива на лихви за работещи в чужбина и работещи в България.

Банките финансират кредити при определени условия, на които трябва да отговаряте и които ще разгледаме в поредица от материали.

  • Един от факторите е, да имате добър социален статус – стабилна професия, да сте от няколко години в страната.
    Някои банки изискват да имате съдлъжник.
  • Повечето банки изискват самоучастие и отпускат финансиране на 70-80% от пазарната оценка на имота.
  • Друг фактор, който трябва да имате предвид е, че повечето от банките, които финансират кредити на българи работещи в чужбина е, че отпускат финансиране на акт 16.

Ако работите в чужбина и възнамерявате да изтеглите кредит в България свържете се Арена Консулт.

Консултацията и целия процес с Арена Консулт са безплатни. Ще Ви спестим средства, нерви, усилия, ще Ви кажем кои са подводните камъни и за какво да внимавате.

Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро сърфиране. Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки от наша страна.