fbpx

Засилен интерес на уебинарa за кредити организиран от Арена Консулт, какво се дискутира?

arena consult webinar

На 26.04 от 19:00 часа Арена Консулт организира първия си уебинар относно кредитирането и пазара на недвижими имоти.

Целта на уебинара бе да помогне на хората, които им предстои покупка на имот с кредит.

Водещите Мария Йорданова – Управител на Арена Консулт и Веселка Иванова – Управител на Алвес пропъртис подробно разясниха ситуацията на пазара на недвижими имоти в България.

Още преди събитието, в Арена Консулт получихме много въпроси относно процедурата на кредитиране, както и по време на уебинара.

За какво участниците в уебинара се интересуваха и разбраха като информация?

  • Забелязва се увеличение на лихвите при кредитите в евро. Това се забелязва основно при фирмените кредити, лизингите, кредити на българи работещи в чужбина и моряците.
  • Масово се теглят кредити в лева, а с благоприятните условия на банките в България – страната се очертава лихвен оазис.
  • 2 големи банки на пазара предложиха още по-преференциални условия за кредитиране и направиха още по-приемливи кредитите.
  • Периодът, за който се тегли кредит е 30 години, но повечето хора успяват да го погасят за период между 14 и 17 години.
  • Мария Йорданова обясни как се образува лихвата, като също уточни, че е по-важен начина на образуване на лихва, а не годишният процент на разходите.
  • Бяха зададени и въпроси за рефинансирането – как е по-добре да се рефинансира и от какво зависи самото рефинансиране.
  • Веселка Иванова, която е дългогодишен брокер сподели, че трудно се намират хубави предложения на пазара.
  • Тя разграничи мита за балон и пукване на балон на пазара на имоти.

Пълен запис от събитието и всички засегнати въпроси ще получат днес 27.04 всички, регистрирали се в уебинара!

Ако и вие имате въпроси относно покупка на имот с кредит, не пропускайте да заявите безплатна консултация с експертите от Арена Консулт, тук.

Арена Консулт е лицензиран кредитен консултант.
Съдействаме по време на цялата процедура за кредитиране, като правим и сравнителен анализ, за да може да вземете подходящото за вас решение.

На 10.05 предстои следващото онлайн събитие, относно кредитирането при българи работещи в чужбина. Следете информация в сайта и Фейсбук страницата на Арена Консулт!

Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро сърфиране. Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки от наша страна.