fbpx

Каква е работата на един кредитен консултант, важно ли е да използваме услугите му?

kakvo e krediten konsultant 1

Понякога чуваме от клиенти, че не са наясно каква е функцията, работата на един кредитен консултант и не знаят какво губят ако не използват услугите му.
Затова и решихме в тази статия да обърнем внимание на професията кредитен консултант, както, и да разясним също важен ли е при теглене на кредит, заплащат ли се услугите му.

kakvo e krediten konsultant 2

За един кредитен консултант е изключително важно  постоянно да се обучава, надгражда, получава нови знания, за да може да е максимално полезен и ефективен за клиентите си. Затова и ние в Арена Консулт организираме много често събития на живо, и онлайн за екипа си, за да сме сигурни, че всички са наясно с новостите в кредитирането и клиента ни ще получи максимално най-добрите условия при теглене на кредит.

Да, като във всички бизнес сфери и тук има голяма динамика, затова е важно да сме информирани с последните трендове в кредитирането, и финансите.

За един кредитен консултант и особено за екипа на Арена Консулт е важно клиента да бъде максимално защитен, и получи най-добрите за него условия.

kakvo e krediten konsultant 3

И така, какво всъщност прави кредитния консултант?

Основната роля на кредитния консултант е да оцени финансовото състояние на кредитополучателя, включително неговия доход, кредитна история и съотношение дълг/доход. Въз основа на тази оценка кредитният консултант помага на хората да вземат информирано решение за подходящия за тях кредит. Професионалният кредитен консултант има огромни познания в областта на банковото дело, осигурително и вещно право и дава допълнителна добавено стойност в услугата си.

Кредитният консултант насочва клиента и е част в процедурата за кредит от началото до края, помага за набирането, и попълването на документите, участва активно в комуникацията между банка и клиент.

kakvo e krediten konsultant 6

Консултантите по ипотечните кредити са в крак с текущите лихвени проценти и банковия пазар. Кредитният консултант анализира пазарните тенденции, оценява условията на заема и преговарят от името на кредитополучателите, за да осигури благоприятни срокове и условия.

Той помага на клиента като го информира на база неговите индивидуални възможности какъв кредит може да изтегли, до каква сума, с каква месечна вноска.

kakvo e krediten konsultant 5

Т.е. кредитния консултант е воден от интереса на клиента, да бъде максимално защитен, да му покаже всички детайли, за които да внимава при тегленето на ипотечен кредит, да му предостави оферта на подходящите за него банки.

Кредитния консултант е независим, той не е обвързан с конкретна банка. Което също е важно условие, че клиента ще получи независимо и експертно мнение.

Опитният кредитен консултант ще ви насочи към подходящите за вас оферти, ще ви даде съвети и ще ви пази да не допуснете грешки ако вие сами започнете процедура по кредит.

kakvo e krediten konsultant 4

Знайте, че кредитните консултанти са лицензирани от БНБ и е важно да проверите лиценза на фирмата, на която се доверявате.

Услугата на кредитния консултант не се заплаща от клиента! Тя е безплатна за Вас, платена от банките.

В обобщение бихме казали, че добрият кредитен консултант е опитен експерт, който помага на кредитополучателите да вземат информирани решения относно кредита.

Той предоставя експертиза, подкрепа и персонализирани насоки по време на целия процес на кредитиране, като в крайна сметка помагат на клиентите да постигнат целите си за покупка на жилище или рефинансиране.

Ако се интересувате от ипотечен кредит или работа като кредитен консултант.
Свържете се с нас, нека обсъдим.

 

arena consult kontakti mariya yordanova

Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро сърфиране. Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки от наша страна.