fbpx

Как да си гарантирате яснота при вноската по кредита в условията на покачващата се лихва?

kak da si garantirate yasnota pri vnoskata po kredita v usloviayta na pokachvashta se lihva

Как да си гарантирате яснота при вноската по кредита в условията на пазар на покачващата се лихва?

Първото нещо, което трябва да направите е да си прочетете договора за кредит и да се информирате на какви лихвени условия сте сключили го сключили. Много от клиентите се интересуваха последните години само от ГПР-то, тъй като така ги съветваха приятели, роднини, познати, строители, но не се интересуваха от променливата лихва и най-вече кой е референтния лихвен процент РЛП, който прилага банката, какъв е актуалния му размер, каква е същността на РЛП и най-важното условията на промяна на РЛП –то.

Нашият съвет е да си отворите договора за кредит да прочете методологията и да сте наясно с изброените по-горе параметри.

Ако не можете да се ориентирате в терминологията РЛП , СЛП, ОС, БДИФЛ, 6М EURIBOR, Прайм, референтна стойност на инфлацията и кое предава тежест, което нормално потърсете ни защото ние ще ви обясним формулата и ще ви дадем яснота какви са условията за промяна на 1 месец, на три месеца ,на 6 месеца, или на година.

Поинтересувайте се, имате ли лихвен буфер. Направете го час по-скоро, защото от договора, който сте подписали и банката която сте избрали ще бъдете наясно какво ви очаква всеки месец в турбулентни времена.

Ако условията на промяна на плаващата лихва не ви опонират към момента и искате предвидимост на вноските в следващите три или пет години може да помислим за рефинансиране на фиксирана лихва докато все още има възможност и фиксираната лихва е с ниски стойности.

Ако искате спокойствие и предвидимост на вноските потърсете ни час по-скoро.

arena consult kontakti mariya yordanova6

Арена Консулт Ви предлага безплатна и експертна консултация в търсенето на кредит за дом, бизнес или текущи нужди.

Предлагаме Ви съдействие по:

– Обединяване и/или рефинансиране на съществуващи задължения;
– Кредит за покупка и ремонт на жилище
– Потребителски кредити
– Фирмен кредит за инвестиционни и оборотни нужди, за стартиращ бизнес;
– Застраховки и инвестиции

Как да се свържите с нас:

Телефон: 089 998 6666
Имейл: arenaconsultm@gmail.com

Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро сърфиране. Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки от наша страна.